ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ

 

κλειδαράς για όλη την Αθήνα και όλη την Αττική

κλειδαρας αθηνα, κλειδαρας περιστερι, κλειδαρας αθηνα κεντρο, κλειδαρας νεα σμυρνη… σε όποια περιοχή και να ψάχνετε κλειδαρά.., εμείς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε γρήγορα, αποτελεσματικά και σε λογικές τιμές!

Κλειδαράς για άνοιγμα κλειδαριών σε οικίες, για άνοιγμα πορτών (απλές ή και θωρακισμένες πόρτες) για άνοιγμα αυτοκινήτων, για άνοιγμα λουκέτων, ντουλαπιών και συρταριών, για άνοιγμα χρηματοκιβωτίων.

Χάσατε τα κλειδιά του σπιτιού σας, μπλόκαρε η κλειδαριά του καταστήματος σας, κλειδώσατε μέσα στο αυτοκίνητο το κλειδί, οποιαδήποτε κι αν είναι η δύσκολη κατάσταση που χρειάζεται την άμεση επέμβαση κλειδαρά, οι έμπιστοι κλειδαράδες μας θα ανταποκριθούν άμεσα και γρήγορα προσφέροντας την πλέον αποτελεσματική και οικονομική λύση!

Εξυπηρετούμε ταχύτατα ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και την ΑΤΤΙΚΗ !

Οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας όλο το 24ωρο για 365 ημέρες το χρόνο!

Καλέστε μας τώρα για να λύσουμε άμεσα το πρόβλημά σας στο 697 911 8888


Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για το επάγγελμα του κλειδαρά και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αν μας χρειάζεστε άμεσα., τηλεφωνήστε μας τώρα στο 697 911 8888 και θα σας εξυπηρετήσουμε αμέσως!

Αν ωστόσο έχετε λίγο χρόνο… μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω ένα κείμενο αφιερωμένο στην ιστορία του κλειδιού και στο επάγγελμα του κλειδαρά…  Είμαστε σίγουροι πως θα το βρείτε ενδιαφέρον…


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ… ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΑΡΑ

Σήμερα, στην εποχή της προηγμένης τεχνολογίας, των συνεχών αλλαγών, της ταχύτητας αλλά και των αυξημένων απειλών και κινδύνων, ίσως δεν δίνουμε τη σημασία που αναλογεί σε κάποια μικρά αντικείμενα που όλοι έχουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά- τα κλειδιά…

Καθημερινά, όλοι, σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούμε τα κλειδιά για να κλειδώσουμε και να ξεκλειδώσουμε το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον εργασιακό χώρο. Τα κλειδιά και οι κλειδαριές είναι από τα πλέον διαδεδομένα αντικείμενα και χρησιμοποιούνται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι οι κλειδαριές και τα κλειδιά προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες μας, καλύπτοντας τη βασική ανάγκη για ασφάλεια, για να συνειδητοποιήσουμε και την καίρια σημασία τους στη ζωή μας.

Η πρώτη κλειδαριά

Το κλειδί και η κλειδαριά αποτελούν μια ιστορία χρόνων που αρχίζει περίπου 4000 χρόνια πριν και επιβεβαιώνεται από την εύρεση της πιο παλιάς κλειδαριάς από αρχαιολόγους σε έναν αρχαίο ναό στο Χορσαμπάντ στο σημερινό Ιράκ. Για να κατανοήσουμε τη σημασία της κατασκεύης της κλειδαριάς, αρκεί να σκεφτούμε ότι η φύλαξη και προστασία ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων πριν την ύπαρξη της γινόταν από φρουρούς.

 Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βελτίωσαν το σχεδιασμό των κλειδαριών και η χρήση τους διαδόθηκε στην αρχαία Ελλάδα, στην Ρωμαική Αυτοκρατορία, ακόμη και στην Κίνα.

 

Οι πρώτες κλειδαριές ήταν ξύλινες και τα κλειδιά βαριά και ιδιαίτερα δύσκολο να κουβαληθούν. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι βελτίωσαν το σχεδιασμό των κλειδαριών και η χρήση τους διαδόθηκε στην αρχαία Ελλάδα, στην Ρωμαική Αυτοκρατορία, ακόμη και στην Κίνα.

Οι κλειδαριές χρησιμοποιούνταν για να ασφαλίζουν ναούς, σημαντικά κτίρια, χώρους με τιμαλφή και ειδικές κρύπτες προκειμένου να προστατευτούν από εχθρούς και κλέφτες.

Ο κλειδαράς στη Ρωμαϊκή εποχή και μετά…

Στη ρωμαική εποχή εμφανίστηκαν οι κλειδαριές από σίδερο, ενώ οι Ρωμαίοι ήταν εκείνοι που εφεύραν την κλειδαρότρυπα, με μια μορφή που θυμίζει πολύ τις σημερινές κλειδαριές.

Στη Ρωμαική Αυτοκρατορία κατασκευάστηκαν και μικρότερες κλειδαριές για ντουλάπια και συρτάρια, καθώς και μικρότερα κλειδιά. Μερικά κλειδιά ήταν τόσο μικρά που τα φορούσαν σαν δαχτυλίδια και αποτελούσαν δείγμα πλούτου και υψηλού κοινωνικού status.

Το βασικό σχέδιο της ξύλινης κλειδαριάς παρέμεινε αναλλοίωτο για πολλά χρόνια, μέχρι που Άγγλοι μεταλλουργοί κατασκεύασαν τη μεταλλική κλειδαριά, γεγονός καθοριστικής σημασίας που πυροδότησε εξελίξεις και συνέβαλε στην ανάπτυξη του επαγγέλματος του κλειθροποιού (κλειδαρά). Από το 14ο αιώνα εως το 17ο οι κλειδαράδες σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πιο πολύπλοκες και μεγαλύτερης ασφάλειας κλειδαριές καθώς και πιο καλαίσθητες, συνδυάζοντας τη χρηστικότητα με την αισθητική.Πολλές κλειδαριές της εποχής χαρακτηρίζονται καλλιτεχνικά δημιουργήματα και φυλάσσονται σε μουσεία.

Το κλειδί και η κλειδαριά αποτελούν μια ιστορία χρόνων που αρχίζει περίπου 4000 χρόνια πριν

Ο κλειδαράς και η εξέλιξη της κλειδαριάς κατά τη βιομηχανική επανάσταση

Η βιομηχανική επανάσταση και η πρόοδος στη μεταλλουργία και τη μηχανική, σηματοδότησε νέες εξελίξεις στο επάγγελμα του κλειδαρά και έφερε σημαντικές καινοτομίες στο σχεδιασμό των κλειδαριών. Οι κλειθροποιοί μπορούσαν να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κατασκευάζουν κλειδαριές αυξημένης πολυπλοκότητας και ασφάλειας, πιο ανθεκτικές και πιο εκλεπτυσμένες. Σημαντικοί κλειθροποιοί παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις και συνεισφέραν με τις δημιουργίες τους στην εξέλιξη και βελτίωση των κλειδαριών.

Το 1778 ο Robert Barron, τελειοποίησε τη σιδερένια κλειδαριά με το σύρτη που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

Το 1778 ο Robert Barron, τελειοποίησε τη σιδερένια κλειδαριά

Η κλειδαριά του απαιτούσε ο σύρτης να σηκωθεί σε ένα συγκεγκριμένο ύψος για να ξεκλειδώσει. Τα αδέρφια Jeremiah και Joseph Chubb κατασκεύασαν μια ακόμη ανώτερη κλειδαριά, που όχι μόνο ξεκλείδωνε δύσκολα αλλά υποδείκνυε και στον ιδιοκτήτη τυχόν σημάδια παραβίασης. Ο Joseph Bramah κατασκεύασε την πρώτη απαραβίαστη και υψηλής ασφαλείας κλειδαριά για την εποχή. Η κλειδαριά του είχε ένα στρογγυλό κλειδί με εγκοπές που έπρεπε να μετακινήσει τις εσωτερικές μεταλλικές πλάκες της κλειδαριάς σε συγκεγκριμένο σημείο για να ξεκλειδώσει. Ο Linus Yale, το 1848, εισήγαγε μια σημαντική καινοτομία στις κλειδαριές. Η κλειδαριά του είχε πίρρους σε διαφορετικά μήκη που απέτρεπαν το ξεκλείδωμα χωρίς το σωστό κλειδί. Το 1861 κατασκεύασε ένα μικρότερο και επίπεδο κλειδί με δοντάκια για να ξεκλειδώνει τους πίρρους της κλειδαριάς. Τόσο η κλειδαριά όσο και το κλειδί χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα και αποτέλεσαν πρότυπα για τις μετέπειτα κλειδαριές. Εκτός από μικρές βελτιώσεις στο σχεδιασμό, οι περισσότερες κλειδαριές είναι διαφοροποιήσεις των κλειδαριών που κατασκευάστηκαν από τους Bramah, Chubb και Yale.

Ο κλειδαράς στη σύγχρονη εποχή

Η βιομηχανοποίηση, τυποποίηση και μαζική παραγωγή των κλειδαριών και κλειδιών επέφερε αλλαγές στο επάγγελμα των κλειδαράδων και οδήγησε στην εξειδίκευση. Η συνεχής εξέλιξη της ψηφιακής πλέον τεχνολογίας και οι αυξανόμενες ανάγκες για ασφάλεια της σύγχρονης εποχής απαιτούν τη συνεχή προσαρμογή και αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και ποιότητας των κλειδαριών όλων των τύπων.

Ο κλειδαράς στη σύγχρονη εποχή

 

Τις τελευταίες δεκαετίες έκαναν την εμφάνιση τους οι ηλεκτρικές κλειδαριές αυτόματου κλειδώματος και τα ηλεκτρονικά συστήματα εισόδου όπου προσαρμοσμένοι κωδικοί είναι εύκολο να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν και να επιτρέψουν την πρόσβαση σε διαφορετικούς ανθρώπους χωρίς την ανάγκη για κλειδιά. Οι κλειδαριές ασφαλίζουν αυτόματα με το κλείσιμο της πόρτας και η πρόσβαση επιτρέπεται με διαφορετικές εντολές ανοίγματος όπως με χρήση κάρτας, με πληκτρολόγηση κωδικού ή με πιστοποιήσεις RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων) ή με βιομετρικά συστήματα ( π.χ. δακτυλικό αποτύπωμα ή ίριδα ματιού). Η ανέπαφη αναγνώριση ίριδας διαφαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις ασφαλείας με αξιοπιστία και ταχύτητα πέρα από τη χρήση παραδοσιακών βιομετρικών συστημάτων. Επίσης υπάρχουν κλειδαριές που συνδέονται με ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες ενεργοποιούνται με το ξεκλείδωμα της πόρτας.

Οι αλλαγές και οι αναβαθμίσεις είναι συνεχείς και το μόνο σίγουρο είναι ότι η εποχή επιτάσσει τη σύλληψη, σχεδιασμό και επεξεργασία καινοτόμων λύσεων στον τομέα της κλειθροποιίας και το συνδυασμό της μηχανικής ασφάλειας με ψηφιακές και ηλεκτρονικές τεχνολογίες με στόχο το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας.


Αν λοιπόν και εσείς χρειάζεστε κάποιον κλειδαρα …. καλέστε μας τώρα !

Άμεση εξυπηρέτηση από αναγνωρισμένους επαγγελματίες κλειδαράδες.

Κλειδιά & Κλειδαριές τελευταίας τεχνολογίας
Η ασφάλειά σας, προτεραιότητά μας!

Καλέστε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα

Τηλέφωνα:

1) 697 911 8888

2) 800 11 676767 (από σταθερό χωρίς χρέωση)

Οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε τις υπηρεσίες μας,το προσωπικό μας είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει και να σας δώσει τη λύση που χρειάζεστε!

Αν ψάχνετε για κλειδαρά είμαστε επαγγελματίες κλειδαράδες και μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Τεράστια ποικιλία σε κλειδαριές και κλειδιά παντός τύπου, τελευταίας τεχνολογίας. Διαθέτουμε, κατασκευάζουμε, τοποθετούμε και επισκευάζουμε όλους τους τύπους κλειδιών και κλειδαριών, δίνοντας επαγγελματικές λύσεις σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του χώρου σας.

Κλειδαράς - τοποθετούμε και επισκευάζουμε όλους τους τύπους κλειδιών και κλειδαριών.

Αντιπροσωπεύουμε τους πλέον γνωστούς οίκους κατασκευής κλειδιών, ενώ ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις εξελίξεις στον κλάδο μας. Όλα τα προϊόντα μας από τα κλειδιά και τις κλειδαριές μέχρι τα λουκέτα είναι τελευταίας τεχνολογίας και κατασκευασμένα από τα καλύτερα υλικά της αγοράς.

Δείτε πιο κάτω τις υπηρεσίες μας

 • Αλλαγές κλειδαριών
 • Άνοιγμα πορτών απλών ή θωρακισμένων, τραβηγμένων ή κλειδωμένων
 • Άνοιγμα αυτοκινήτων
 • Άνοιγμα μεσοπορτών
 • Άνοιγμα χρηματοκιβωτίων
 • Άνοιγμα ντουλαπών, ντουλαπιών, συρταριών
 • Άνοιγμα λουκέτων
 • Πόρτες Ασφαλείας
 • Τοποθέτηση αφαλών
 • Αντιδιαρρηκτική προστασία
 • Ανοίγματα
 • Κατασκευή κλειδιών οικίων και αυτοκινήτων
 • Ρολλά – Γκαραζόπορτες
 • Χρηματοκιβώτια
 • Συστήματα Εισόδου
 • Συστήματα Συναγερμών
 • Υπηρεσίες για επιχειρήσεις

  ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ – ΓΡΗΓΟΡΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ – 24 ΩΡΕΣ – 365 ΗΜΕΡΕΣ